dimarts, 7 de setembre del 2010

Estrenant botes de futbol


En els darrers mesos, sobre tot després del mundial de Sud-àfrica, la febre del futbol ha arribat també a Cambodja, cosa que ha motivat encara més els infants de tot el districte a organitzar partits de futbol tots els diumenges.

Els infants de la Llar no tenien l'equipament adequat per aquests partits, i els acabaven amb els peus i les cames plenes de ferides. Quan jugues descalç i l'equip contrari porta botes de tacs acostumes a sortir mal parat.

Els infants ja m'havien demanat unes botes amb tacs, però en un lloc on és impossible de saber quin número de peu fan, primer perquè se'ls inventen i segon perquè tenen els peus curts però molt amples, l'única solució era anar tots plegats a comprar-les

Vam haver d'esperar al cap de setmana, ja que de dilluns a divendres els infants tenen classes de repàs. Així que dissabte a les set del matí ens vam pujar tots al Hyundai i cap al mercat de Sisophon.

Realment va ser una experiència anar de compres amb ells, primer pel desplegament que vam fer a la parada del mercat, però sobre tot perquè anar amb dotze nens, tots ells en edat adolescent és tota una festa.

Només arribar a la Llar es van posar tots les botes noves i van començar a caminar per les habitacions, deien que havien d'acostumar-se al nou calçat, i tenien tota la raó. Ells estan acostumats a anar amb xancles o descalços, i allò era totalment diferent.

Finalment va arribar diumenge, el gran partit, la gran estrena, i la gran patacada!! Després de guanyar pràcticament tots els partits descalços, en només mitja hora ens havien fet cinc gols. Les cares dels nanos eren terribles, no sabien que havien de fer, era com si juguessin al futbol per primer cop. A la segona part vaig veure com alguns havien deixat les botes sota l'arbre i havien entrat a jugar descalços.

Tot i acabar perdent van poder fer dos gols, més un que es va anular, i al final del partit estaven contents per haver fet una millor segona part.

Dilluns van tornar a entrenar i jo em vaig témer que no els tornaria a veure amb les botes posades, però per sort se les han continuat posant. I avui ja la tocaven molt millor.





El viatge en sí ja va ser tota una aventura




Reaksa, com la majoria, no tenia clar quin era el seu número




Vandana, un dels porters, va ser un dels que més va riure,
com casi sempre



Phanna, va tenir problemes, ja que té un peu bastant més gran que l'altre
i no tenia clar quin número havia de triar


Phanna, Sophath i Kim Hong, posant els cordons a les botes



Vandoeurn amb la compra ja feta



L'equip oficial, amb uns quants convidats



Estrenant botes i pilota



Malgrat perdre, les aficionades no van deixar d'animar en tot el partit,
això sí que és una bona afició!!





7 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Anna!
Felicitats per el blog, ja fa uns dies que vull feliciatr-vos per la renovació del blog!! no pensis que no el mirem... tot el contari!! encara que no deixi comentaris llegeixo sempre els post!
Felicitats per tota la feina
salut des del Pirineu
Ester

Roger Lleixà ha dit...

Alaaa que xules! És normal que els costi adaptar-se a la nova situació. Segur que d'aquí a no res ja sabran aprofitar al màxim l'adherència que proporcionen les sabates amb tacs i tornaran a guanyar partit sí partit també :) Una abraçada i fins ben aviat!

Infants del Món ha dit...

Moltes gràcies Ester!!
Sé que encara que no comentis gaire ets una fan del blog!!! Gràcies de nou pels ànims
Una abraçada


Roger, ara m'has fet pensar que potser no en tocaven una perquè els hi vaig dir que havien d'anar amb compte de no fer mal a ningú...pobres!!!
Fins aviat!!

Anna Ferré ha dit...

Pot ser anaven amb compte de no fer malbé les botes... són molt xules!!! =) !

Anna Ferré

Infants del Món ha dit...

Son molt xules, i el primer dia estaven molt noves... però et puc asegurar que no els preocupa gaire fer-les malbé ;-)

laia ha dit...

m'agrada molt,jeje!!que raro veure'ls amb botes!!ja m'imagino la que deuria liar Vandana a la botiga amb el seu riure!!!estan tots guapíssims!!! Phanna ha crescut moolt!!

a veure si aviat donen resultats aquestes botes!!!

records per tots!!!

Infants del Món ha dit...

Sí que es fa estrany sí!!!jejeje

El Phanna no para de créixer... a aquest pas li haurem d'ensenyar a jugar a basquet, tot i que al futbol és bastant crack!!
El Vandana ja saps... és una festa amb potes, al cotxe, al mercat, a tot arreu on vas...

Molts petons