dijous, 2 de setembre del 2010

Le manioc

Tal i com us vaig explicar en el darrer post, portem setmanes recollint la mandioca. Després de vendre'n gairebé dues tones, ens vam trobar que els compradors ja en tenien prou, i que no es podien fer càrrec de les altres dues tones. Així que vam decidir que el millor era tallar-la nosaltres mateixos perquè no es fes malbé.
El cap de setmana passat vam aprofitar que els infants no tenien classes de repàs i vam fer un intensiu. Durant dos dies vam estar tallant la mandioca.

Em van demanar la pista de basquet per posar-la a assecar un cop tallada, ja que es necessitava un lloc sense terra perquè el sol fes la seva feina. Amb el que jo no comptava és que estem en època de pluges, així que durant una altra setmana ens vam passar molts dies havent de sortir corrents cap a la pista de bàsquet a tapar tota l'estesa.

Avui, després de dues setmanes de feina, per fi m'han dit que la mandioca s'ha assecat. L'han guardat en una sala a l'espera de nous compradors.




El Sikuon i la Srey Neth amb l'educadora Channa,
van ser dels primers en posar-se a la feina




El Pheng, la Sokly i el Hong.
Fins i tot els més petits s'hi van apuntar




El petit Miquel entre cubells...



i sacs, s'ho va passar genial.



Encara que la Srey Neth no va ser menys.




El Sikuon i el Hong molt concentrats.
La Kun Thea, al fons, s'encarregava de portar-los més mandioca



Això sí, quan es van cansar de tallar una cursa de sacs amb la Sandek



La Phalla, en un moment que s'estava quieta



El Vandoeurn, un dels grans que va fer el relleu en tornar de les classes de Chupveary



I la Kay Theng, sempre amb un somriure.






Dues fotos de Chantha i mr. Chamrouen escampant la mandioca ja tallada.






4 comentaris:

laia ha dit...

molt guay!!!!és increible veure com aquests nanos ajuden en el que faci falta!!!!estan guapíssims,i el Miquel molt gran!!!
petons

Infants del Món ha dit...

ens ho vam passar molt bé!! i sí que és veritat que ajuden molt! son una canya!!!
petonets guapa

Roger Lleixà ha dit...

Alaaa quina feinada!!! Com molt bé diu la Laia és genial l'esperit que tenen els nanos de voler ajudar i col·laborar amb el que faci falta. Jo també he vist en Miquel super gran! I sóc jo o la Srey Neth també ha fet un bon estirón? :D Ens veie'm molt aviat!

Infants del Món ha dit...

La Srey Neth, el Miquel, el Ronn...tots han crescut molt, al.lucinaràs quan els vegis!!!! L'únic que no s'estira és el Hong... El Ronn ja fa dies que l'ha passat i com no s'espavili, fins i tot la Phalla el passarà!!! ;-)
Fins aviat!!
Petons