diumenge, 23 d’agost del 2009

Tornen les classes

S’han acabat les vacances, el infants han tornat a la Llar i aquest dimarts ja vam començar de nou les classes de repàs.
El curs oficial comença a principis d’octubre, sempre després de Pchum Ben, la gran festa cambotjana dels morts, però fins llavors queden encara moltes setmanes, i a la Llar sempre busquem que els infants puguin començar el curs el millor preparats possible.

Així que després de contactar amb professors d’anglès, matemàtiques, khmer, física i química, i de fer els plannings de cada classe, dimarts es va engegar tot.
Com sempre el primer dia va ser una mica caòtic, infants que arriben tard a les classes, professors que no saben a quina aula han d’anar, tothom acostant-se a l’oficina per demanar on han d’anar, bé el més normal del món del primer dia de classe.


Com sempre els més petits fan classe només de Khmer, ells estan començant a aprendre l’abecedari, i aprofitant que les classes les fa Kompheak, que també és la responsable de la biblioteca, vam posar uns cartells nous on els infants poden llegir les lletres i copiar-les més fàcilment. Alhora també vam posar d’altres cartells que vam trobar guardats en un armari, la majoria en anglès, on els infants poden aprendre els números, colors, fruites, verdures, les parts del cos humà i les dents.








La Kompheak amb els més petits fent-los llegir i escriure les lletres en khmer, ells aquest any ja faran primer i segon de primària.





La Phalla i el Hong amb la seva llibreta i concentrats en la classe, bé una més que l’altre.

Per altra banda aquesta setmana també hem fet les fotos pels nous plafons de l’oficina i sala de reunions. Cada any es renoven els cartells amb les fotos dels infants i del personal. Això ens va portar una tarda de feina, moltes repeticions, molts somriures i fins i tot alguna caiguda...



La Chanthy va ensopegar en veure les cares que feien alguns dels treballadors en el moment de fer-los la foto.



I la Sokhom encara no sé que li vaig dir perquè em posés aquests ulls, però està molt graciosa.

2 comentaris:

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Els primers dies sempre són caòtics, molt xules les fotos! I ja estàs aprenent khmer tu? :)

Infants del Món ha dit...

Gràcies Edu!
Vaig aprenent a poc a poc, perquè temps d'estudiar no en tinc massa, aprofito qualsevol lloc per anar fent anotacions, i després practicar una mica. Però la veritat és que amb els que més aprenc és amb els infants, ells parlen molt poquet d'anglès, així que a força de repetir-me les coses, alguna paraula retinc. El dia que m'hi posi serà l'ostia!!jejeje
Una abraçada