dimecres, 11 de febrer del 2009

Dia de compres

Aquest dilluns vam celebrar el Meak Bochea, que celebra el final de la recollida de l’arròs, i com moltes festes Khmers es fa coincidir amb lluna plena. Es un dia per anar a la Pagoda i donar gràcies per haver tingut una bona collita.

Per nosaltres va ser un dia diferent, perquè aprofitant que els infants no tenien escola vam anar al mercat de Sisophon, població a trenta quilometres de la Llar per comprar alguns regals que els padrins havien fet als seus fillols per Nadal. Per Nadal se’ls va enviar els diners, i ara un cop rebuts, retirats del banc i fet el canvi a riels ja es poden utilitzar.

En total ahir vam anar amb once infants que van poder comprar-se roba nova, i alguns llibres. La majoria van triar llibres de conversa o diccionaris, tot per millorar el seu anglès.

Però per ells tan o més emocionant que comprar-se roba és fer el viatge amb nosaltres, perquè els agrada sortir del poble i coneixer llocs nous, veure gent nova. Fins i tot vam aprofitar el viatge per acostar-nos a la nova Universitat que s’ha construit a Sisophon, i que potser algun dia, algun d’ells hi podrà anar.

Quatre fotgrafies del dia.

Abans de pujar al cotxe vam carregar provisions pel viatge, encara que només és mitja hora, alguna cosa per picar sempre va bé. I aquestes petites petxines amb salsa picant son com les pipes, no pots parar de menjar-ne.

A dintre el cotxe ensenyant el que s’havien comprat, el més menut va triar un camió i uns cotxets molt divertits.

La Sokly amb la seva bossa i esperant que la retsa acabés de fer les seves compres.

Un cop a la LLar, es van posar la roba per fer-se les fotografies que després es faran arribar als seus padrins d’Andorra, la Srey Nich estava tota orgullosa de les sabates que havia triat.