dilluns, 2 de març del 2009

Bantey Chmar

Bantey Chmar és un temple de l’època d’Angkor, un dels últims que va fer construir Jayavarman VII, un dels reis més importants de l’antiguitat, i responsable de la construcció de molts dels temples que es troben a Angkor Wat, com Angkor Thom o Ta Prohm.
Bantey Chmar es troba a una hora al nord de Sisophon (Bantey Meanchey) per una pista més o menys transitable. Segons els llibres hi ha uns seixanta quilometres, però aquí les distàncies son molt relatives, el que compta és l’estat de la carretera i el que es triga.
El temple està bastant destruït per la guerra i els saquejadors, i actualment l‘estan reconstruint.

Ahir diumenge vam anar a visitar-lo amb els infants més grans de la Llar, que ja comencen a tenir interès per conèixer la història del seu país. Va ser una visita molt interessant perquè Bantey Chmar no rep massa turistes i un dels responsables del centre va estar molt content de poder donar totes les explicacions als nostres infants.
Després d’una llarga passejada i de fer moltes fotografies, va arribar el moment de dinar i fer una mica de repòs. A la tarda vam aprofitar el viatge a la zona per apropar-nos a un dels llacs que hi ha per fer una capbussada i refrescar-nos una mica. Arribar-hi no va ser fàcil, la pista cada cop es feia més petita i difícil de passar pel mini-bus. Finalment vam aparcar-lo i vam fer els darrers metres a peu.
De tornada cap a Sisophon vam fer una parada tècnica, omplir el diposit del cotxe i beure alguns refrescos, i jo comprar-me unes sandàlies, ja que les que portava es van trencar pel camí.
Vam arribar a la Llar a les sis de la tarda i després de passar el dia fora el que millor va asseure va ser la dutxa i el sopar calent.
Avui ja estem tots ven descansats i preparats per la propera sortida.