divendres, 20 de febrer del 2009

Ballant i fent potets

Durant dos mesos i mig Channa, la professora de dansa, ha estat a Siem Reap fent un curs per perfeccionar les tècniques per ensenyar les danses tradicionals del país.
Ella ja és una ballarina professional que ha treballat als millor locals de Siem Reap i fins i tot a Angkor. Des de fa més de quatre anys és la professora dels infants a la Llar, i ara necessitava fer un reciclatge amb les noves danses.
Ha tornat molt motivada, amb moltes ganes d’ensenyar tot el que ha aprés durant aquests mesos, i això es nota molt alhora de donar les classes. Els infants per la seva part també estan contents de tornar a fer una de les activitats que més els hi agrada.

Fa dies que estic gravant uns vídeos, però aquí l’Internet ens va molt lent, i carregar-los em portaria hores sense cap èxit de penjar-lo bé. Així que de moment posaré unes fotografies i us prometo tornar amb els vídeos.






Però sense cap mena de dubte la classe de ceràmica és una de les que més agraden els infants, els agrada fer elefants decoratius o gerres per les flors, sempre segons el nivell de cada grup, el més petits fan caixes en forma de cor, i els més grans que ja saben fer anar el torn fan gerros i pots més elaborats.



El Pheng que és del grup dels que fan capses en forma de cor, sempre guiats per la professora Saruoth, que es va formar a la Llar amb una gran ceramista de la Província de Kompong Chhnang, la zona del país on hi ha la millor argila i els millors professionals per treballar-la.



Els més petits, el Ronn, el Yath, el Hong i la Phalla, tot just comencen aquest any i encara no poden fer grans coses, de moment i per prendre contacte amb l’argila la professora els deixa que juguin amb el fang, a ells el que més els agrada es fer figures semblants als telèfons mòbils per fer veure que et truquen.



El Sokyeuth ja ha començat a fer pots amb el torn, de moment coses petites, després quan agafi la pràctica ja podrà fer gerros i recipients més grans.

2 comentaris:

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Que macos! Les classes de dansa em porten bons records, a l'Índia és una activitat molt important. Tothom està boig pel ball.

Quan tenia alguna estona lliure m'agradava passar-la mirant les classes de dansa.

Cuida't!

Infants del Món ha dit...

Moltes gràcies Edu
A mi també m'encanta mirar-los quan ballen, a més n'estic molt orgullosa, quan he vist d'altres danses a Siem Reap jo sempre dic "els nostres nanos ho fan millor"
Aquí el ball també és molt important, per ells és una manera de conservar les tradicions i la cultura, i alhora una manera de relacionar-se.
Una abraçada