dissabte, 28 de març del 2009

Nous apadrinaments, nous amics

Fa uns dies van arribar per correu electrònic les noves llistes d’infants apadrinats. Com molts sabeu per desgràcia hi ha nens i nenes que deixen de venir a les classes i que fins i tot deixen d’estudiar a l’escola per posar-se a treballar o per ajudar a casa.
Abans de donar un infant de baixa es va a parlar amb la família i s’intenta convèncer-los que no abandonin els estudis, però moltes vegades la manca de recursos els obliga a prendre aquesta decisió.
Dintre d’aquesta petita lluita que mantenim cada dia, però, hi ha la seva part positiva i és que quan un nen deixa de venir sempre n’hi ha un altre que pot prendre el seu lloc, perquè sempre hi ha molts més infants que persones que apadrinen.
Per sort també de tant en tant reben la bona noticia d’una nova incorporació, com aquesta setmana que han estat dos els nous padrins que s’han afegit a la nostra llista.
El Josema del País Basc i la Mercè d’Andorra son dos nous padrins i des d’aquí els volem enviar una salutació ben calorosa i dir-los que farem tot el possible perquè els seus infants no deixin l’escola i que estudiïn tan com puguin, que el seu futur depèn d’això.

A banda dels apadrinaments també vam engegar fa poc el projecte Amics de la Llar, buscant d’aquesta manera recollir més fons per poder dur a terme d’altres projectes, però sobre tot per poder fer front a les grans despeses que suposa la Llar. Com ja sabeu la Llar s’havia d’auto gestionar amb els apadrinaments, però l’engrandiment de les infraestructures, la necessitat de més personal i professorat i l’augment dels preus que provoca la gran crisis mundial fa que això no sigui possible, per aquest motiu vam crear Amics de la Llar, i és per aquest motiu que avui sóc molt feliç de rebre una notícia des d’Andorra, perquè finalment hem aconseguit que dues persones s’hagin apuntat al projecte, per això volem donar també les gràcies al Roger i la Laia, que des de Barcelona també ens donen el seu suport.

Des d’ Infants del Món sabem que queda molt per fer i molt que treballar perquè la pobresa, la misèria, la fam i la manca d’educació dels infants desaparegui, però des de Cambotja lluitem i seguirem lluitant perquè algun dia podem dir que ho vam aconseguir.
Moltes gràcies a tots els padrins, amics i persones que formen part d’Infants del Món.




A les tres de la tarda cada dia els infants de la Llar reben el seu berenar, la majoria de vegades se’ls dona fruita, perquè és l’única que prenen en tot el dia, quan al mercat la fruita no és bona se’ls fa un postre dolç que també els agrada molt.




Els infants que van al College ja fan classe d’informàtica amb Sophea, que a més és el secretari de la Llar. Per ells la classe d’informàtica és la que més els agrada, poder escriure a l’ordinador, aprendre a utilitzar el Word i l’Excel és genial per ells, encara que el que més els diverteix sens dubte és fer anar el Photoshop (programa per modificar les fotografies).




Durant l’època seca és molt important regar els arbres i les plantes que hi ha a la Llar, sinó es moririen. Els més grans per grups col·laboren en aquesta tasca cada tarda, i els agrada fer-ho.

1 comentari:

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Segur que poc a poc anireu creant una comunitat interessada en col·laborar amb el projecte.

M'ha agradat especialment veure les classes d'informàtica. És important ajudar a vèncer aquesta bretxa digital entre els països del nord i del sud. A més uns coneixement bàsics d'informàtica els obriran moltes portes quan hagin de buscar feina.

Salut!